Magazin

★★★★☆

Ce tip de aer conditionat sa cumpar?

In Kumaras stim si suntem constienti ca exista multe marci de aparate de aer conditionat pe piata si dificultatea suplimentara de a decide pe care sa o cumperi. Tocmai de aceea, in aceasta postare va vom prezenta top 10 cele mai bune aparate de aer conditionat.

Unitatile pe care le prezentam in aceasta postare sunt unitati split 1x1, "cele de toata viata", instalate pe perete. Unitatile 1x1 sunt in prezent unitatile de aer conditionat cu cea mai buna eficienta energetica si sunt ideale pentru camere de pana la 60 m2, deoarece foarte putini producatori produc o putere mai mare.

Cum de a alege cel mai bun aparat de aer conditionat?

Atunci cand va alegeti aparatul de aer conditionat, este esential sa cunoasteti factorii care fac ca fiecare model sa fie unic. Este o investitie care trebuie optimizata, asa ca va vom explica cateva concepte care va vor ajuta in alegerea dumneavoastra:

Ce este sistemul Inverter?

Care este diferenta dintre un aparat de aer conditionat cu invertor si unul normal? Un dispozitiv cu un sistem invertor modifica viteza compresorului si va ofera mai multe avantaje:

Economisiti energie, prin reducerea vitezei compresorului, se utilizeaza mai putina energie electrica.

Confort sporit, raceste sau incalzeste incaperea in mai putin timp cu ajutorul tehnologiei inverter.

Temperatura constanta, datorita controlului electric.

Mai putina uzura a echipamentului prin evitarea pornirii si pornirii.

Incorporarea tehnologiei inverter in aerul conditionat ne va ajuta sa economisim la factura de electricitate si sa facem economii mai mari in casa.

De asemenea, este important sa analizam sau sa intrebam echipa tehnica despre eficienta energetica a noului nostru aparat de aer conditionat. In acest tabel puteti vedea diferitele clasificari in functie de categoria lor, A+++ fiind cele mai eficiente si consumand cea mai putina energie, iar categoria G fiind cea mai mare consumatoare de energie:

Cum se calculeaza capacitatea de racire a unui aparat de aer conditionat?

Este important sa stiti cum sa calculati puterea de racire, in functie de incaperile pe care doriti sa le climatizati cu aparatul de aer conditionat, in raport cu metrii patrati ai incaperii in cauza.

Pentru a calcula puterea de care vom avea nevoie in frigidere, va trebui sa facem urmatorul calcul: Inmultititi cu 50 de metri cubi metrii cubi ai camerei in care va fi amplasat aerul conditionat (split).

Functiile aparatului de aer conditionat

Este important sa stim ce utilizare vom da aerului conditionat, daca vrem sa il folosim doar vara sau tot anul. Daca il vom folosi doar vara, functia de racire va fi suficienta. Acest lucru va reduce costurile.

Insa, daca vrem sa-l folosim tot anul, vom alege unul cu dubla functie, aer rece si aer cald. Va trebui sa ne uitam si la caloriile modului de incalzire atunci, le veti gasi in fisa tehnica a acestuia.

Te poate interesa

Accepti cookies? Citeste mai mult